Situatie-Koeman lijkt ineens volledig gekanteld: 'Het verhaal is een gamechanger'

Situatie-Koeman lijkt ineens volledig gekanteld: 'Het verhaal is een gamechanger'

27-05-2021 07:20 Laatste update: 08:01
104

Ronald Koeman leek na een eerste gesprek met FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta steviger in het zadel te zitten, maar niets is minder waar. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde TV3 wil Laporta twee weken bedenktijd. NOS-verslaggever Joep Schreuder is in Spanje en volgt de situatie op de voet. Hij keurt de handelswijze van Barcelona af.

Schreuder is momenteel in Barcelona om verslag te doen van wat zich in Catalonië afspeelt. Hij sprak Koeman al even over de toekomst, nog voor het eerste gesprek met Laporta had plaatsgevonden. Koeman en zaakwaarnemer Rob Jansen sloten deze week aan voor een eerste onderhoud met Laporta.

Wedden

Meer odds

Na afloop leek het 'er goed uit te zien', maar volgens TV3 wil Laporta bedenktijd. Mocht hij de komende twee weken alsnog een andere trainer vinden, dan kan Koeman vertrekken, zo klinkt het althans. "Het woord schande ligt in Barcelona op ieders lippen", keurt Schreuder de actie van Barcelona af op de website van de NOS. "Dit doe je niet bij een kind van de club. Het is de vraag hoe bekwaam Laporta nog is als voorzitter. Kijk, hij had in zijn eerste termijn als voorzitter, tussen 2003 en 2010, altijd Johan Cruijff als adviseur. Waar Cruijff was, was Laporta. Cruijff behoedde Laporta al eens van het ontslaan van Frank Rijkaard."

Schreuder hoort links en rechts dat Laporta zichzelf niet meer is, nu Cruijff er niet meer is. "Het verhaal van TV3 is een gamechanger", zegt hij. "De kans dat er nog een vruchtbare samenwerking mogelijk is tussen Laporta en Koeman, lijkt zeer twijfelachtig. Koeman laat al het contact verlopen via zijn zaakwaarnemer. Het enige dat duidelijk werd woensdag, is dat zijn verbazing over de gang van zaken zeer groot is."