Schmidt denkt aan formatiewijziging bij PSV voor nieuw seizoen: 'Zeker een optie'

Schmidt denkt aan formatiewijziging bij PSV voor nieuw seizoen: 'Zeker een optie'

27-05-2021 11:30 Laatste update: 11:37
213

PSV-trainer Roger Schmidt is lovend over Marco van Ginkel. De Duitser somt de sterke punten op van de Chelsea-huurling, wiens contract komende zomer afloopt in Londen.

Tegenover Voetbal International, vertelt Schmidt over Van Ginkel. "Hij is ambitieus, een echte teamspeler en hij heeft ervaring. En los van zijn voetballende vermogen is hij een echte liefhebber, die er alles aan doet om het team te laten functioneren", vertelt Schmidt.

Schmidt is ook al bezig met het volgende seizoen. De oefenmeester denkt erover na om in de nieuwe voetbaljaargang in een 4-2-3-1-systeem te gaan spelen, in plaats van 4-2-2-2. "Dat is zeker een optie. Ik ga het de komende weken analyseren en alles eens goed op een rijtje zetten. Het hangt er ook van af welke spelers we zullen krijgen. We moeten frisse, nieuwe toppers hebben. Op het middenveld bijvoorbeeld hebben we meer voetbal nodig, spelers die onze spitsen in stelling kunnen brengen, de beslissende pass kunnen geven en zelf ook een goal kunnen maken."

De kans is goed aanwezig dat Van Ginkel een eventuele systeemwijziging gaat meemaken bij PSV. De Eindhovenaren willen namelijk werk maken van de komst van de transfervrije middenvelder. Afgelopen seizoen speelde de 28-jarige Van Ginkel elf competitieduels voor de nummer twee van de Eredivisie.