'Interne Barça-strijd om positie Koeman: directeuren lijnrecht tegenover Laporta'

'Interne Barça-strijd om positie Koeman: directeuren lijnrecht tegenover Laporta'

Gepubliceerd: donderdag 27 mei 2021 om 12:18do 27-05-2021 om 12:18

Laatste update: donderdag 27 mei 2021 om 13:55do 27-05-2021 om 13:55

Bij FC Barcelona woedt er volgens El Confidencial een interne strijd over Ronald Koeman. Directeur voetbalzaken Mateu Alemany, sportief directeur Ramón Planes en toekomstig hoofd jeugdopleiding José Ramón Alexanko willen graag dat Koeman aanblijft als trainer van Barça, terwijl president Joan Laporta de Nederlander van de hand zou willen doen.

El Confidencial stelt in een uitgebreid stuk dat dit de eerste keer is dat er onenigheid bestaat binnen het bestuur van Barça, sinds de komst van Laporta. Alemany, Planes en Alexanko wilden vanaf het begin dat Koeman op de bank bleef zitten bij de Catalaanse club. Het drietal vindt dat de 58-jarige Zaandammer afgelopen seizoen erg goed werk heeft verricht, door in een complex seizoen de Copa del Rey te winnen en lang mee te strijden om de landstitel.

Barcelona heeft namelijk te kampen met flinke financiële problemen, waardoor Koeman de selectie amper naar zijn hand kon zetten. Ook aanvoerder en vedette Lionel Messi zou zich achter Koeman hebben geschaard.

Ondanks de interne steun voor Koeman, wil Laporta een andere trainer aanstellen als dat mogelijk blijkt. De president zou Koeman nooit volledig hebben vertrouwd. Hij heeft de Nederlander alleen niet de laan uitgestuurd, doordat een ontslag veel geld zou kosten voor Barça. Laporta probeerde Julian Nagelsmann en Hansi Flick al te strikken als trainer voor de club, alleen bedankten beide Duitsers vriendelijk. El Confidencial acht de kans groot dat clubicoon Xavi vroeg of laat de nieuwe coach van Barcelona gaat worden. 

Dinsdag voerde Koeman een gesprek met president Laporta over zijn toekomst. De uitkomst daarvan leek positief voor de ex-bondscoach, maar niet veel later werd duidelijk dat Laporta tóch inzet op een exit van Koeman.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws