'Vormer en Mignolet dwingen aan onderhandelingstafel zes ton extra bonus af'

'Vormer en Mignolet dwingen aan onderhandelingstafel zes ton extra bonus af'

27-05-2021 12:57
34

Het Nederlands getinte Club Brugge heeft zijn Jupiler Pro League-titel geprolongeerd en de spelersgroep heeft daar fors van geprofiteerd, meldt Het Laatste Nieuws. Ruud Vormer en Simon Mignolet hebben namens de selectie meer dan zes ton extra afgedwongen, klinkt het.

Club Brugge begon met een voorsprong van acht punten aan de play-offs om de landstitel en Vormer en Mignolet zaten toen al aan de onderhandelingstafel, schrijft HLN. Blauw-Zwart werd tijdens het voortijdig afgebroken seizoen 2019/2020 uitgeroepen tot landskampioen en de spelers konden een totaalbedrag van 1,4 miljoen euro verdelen.

Dat bedrag was vanwege de coronapandemie iets lager uitgevallen dan voorheen: in 2018 kregen de kampioenen van Club Brugge nog zo'n 3,2 miljoen euro van het bestuur, maar inmiddels komt men weer in de buurt van dat niveau. De premie van circa twee miljoen wordt overigens verdeeld via een verdeelsleutel. Spelers als Mignolet, Vormer en Noa Lang leverden een relatief grote bijdrage aan de titelprolongatie en hebben daardoor recht op een groter deel van de pot.