Van Bommel heeft weer een club: tweejarig contract bij Wolfsburg

Van Bommel heeft weer een club: tweejarig contract bij Wolfsburg

02-06-2021 12:00 Laatste update: 12:13
172

Het is officieel: Mark van Bommel is de nieuwe trainer van VfL Wolfsburg. De 44-jarige trainer uit Maasbracht is de opvolger van Oliver Glasner. Van Bommel tekent in Duitsland voor twee seizoenen.

Van Bommel zat na zijn ontslag bij PSV in december 2019 zonder club en maakte er nooit een geheim van graag in de Bundesliga te willen werken. Hij werd met meerdere clubs in verband gebracht, waaronder Hertha BSC, Eintracht Frankfurt en zelfs zijn oude club Bayern München, maar de witte rook komt uit Wolfsburg.

Kevin Hofland, Michael Frontzeck, Alex Abresch en Vincent Heilmann, die overkomt van PSV, gaan mee met Van Bommel, die na iets meer dan tien jaar terugkeert in de Bundesliga. Van 2006 tot begin 2011 droeg hij het shirt van Bayern München en leidde hij Der Rekordmeister twee keer als aanvoerder naar de dubbel.

"We hebben intensief met Mark van Bommel gesproken. In die gesprekken werd onze indruk bevestigd: hij past perfect bij ons filosofie", stelt sportief directeur Jörg Schmadtke op de clubsite. "Mark is een internationaal erkende voetbalexpert en weet wat hij kan verwachten in de Bundesliga. Daarnaast hij heeft een enorme ambitie, die hem tijdens zijn spelerscarrière als onderscheidde van de rest. Dit is een droomoplossing."

Ook Van Bommel is blij nu de kogel door de kerk is. "Ik heb enorm veel zin in deze uitdaging bij Wolfsburg. Mijn ideeën zijn identiek aan die van de clubleiding. Als trainer werken in de Bundesliga, is een grote eer."

Ondanks dat Van Bommels voorganger Glasner zijn ploeg naar de Champions League leidde, was zijn Wolfsburg-baan onhoudbaar geworden. Zijn relatie met Schmadtke was ernstig verslechterd en naar verluidt was ook een deel van de spelersgroep op hem uitgekeken, waaronder Wout Weghorst. Glasner tekende vorige week bij Eintracht Frankfurt.