VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainer

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainer

27-05-2021 13:15
127

Het is weer tijd voor het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar! Jullie mogen iedere dag één speler per positie nomineren: deze keer is het de beurt aan de beste trainer van het Eredivisie-seizoen 2020/2021.

Thomas Letsch (Vitesse)
Letsch kwam dit seizoen voor velen als een onbekende trainer naar Arnhem, maar de Duitser wist de ploeg razendsnel naar zijn hand te zetten. Met een 5-3-2-formatie maakte hij het de opponenten, waaronder de Nederlandse top, erg lastig. Vooral Riechedly Bazoer en Oussama Tannane floreerden onder Letsch. Een vierde plaats - achter Ajax, PSV en AZ - mag gerust een geweldige prestatie genoemd worden.

Henk Fraser (Sparta Rotterdam)
Fraser doet het al jaren prima bij Sparta, maar dit seizoen verraste hij vriend en vijand door een plek in de play-offs om Europees voetbal te bemachtigen. Een verrassing, vooral omdat Sparta tot begin maart onderaan de ranglijst bungelde. Daarna ging het echter lopen bij de ploeg van Fraser: in de periode van 1 maart tot het einde van de Eredivisie werd er nog maar één keer verloren. Op bezoek bij AZ ging Sparta met 2-0 onderuit. In de play-offs om een Europees ticket was Feyenoord met 2-0 te sterk.

Erik ten Hag (Ajax)
Ja: Ten Hag heeft bij Ajax een budget beschikbaar waar andere Eredivisie-ploegen alleen maar van kunnen dromen. Maar daar wordt hij in dit lijstje niet op afgerekend. Ten Hag moet Ajax elk jaar kampioen kunnen maken in de Eredivisie en wanneer hij dat daadwerkelijk voor elkaar krijgt, heeft hij zijn taak goed uitgevoerd. In de Champions League had er misschien wat meer ingezeten, in de Eredivisie was Ajax bijna niet te stoppen.

Sjors Ultee (Fortuna Sittard)
Onder Kevin Hofland waren de resultaten van Fortuna Sittard niet best, maar toen Ultee het stokje overnam begon de ploeg met de week beter te spelen. De jonge oefenmeester loodste zijn team simpel naar lijfsbehoud en vooral de manier waarop zal voor tevredenheid gezorgd hebben in Sittard en omstreken. Tot op de laatste speeldag mocht Fortuna hopen op een ticket voor de play-offs om Europees voetbal, maar dat feestje ging niet door.

Pascal Jansen (AZ)
Het was allesbehalve rustig bij AZ toen Jansen werd aangewezen als opvolger van Arne Slot, maar de rust keerde snel terug toen Jansen het roer eenmaal in handen had. Een derde plaats, achter Ajax en PSV, Europees voetbal komend seizoen én een nieuw contract op zak. Prima gedaan.

René Hake (FC Utrecht)
Veel mensen twijfelden toen Hake werd aangesteld als opvolger van de naar KRC Genk vertrokken John van den Brom, maar Hake wist die twijfels al snel weg te nemen. Na een matige start van het seizoen loodste hij zijn ploeg naar een comfortabele zesde plaats. De Domstedelingen konden Europees voetbal ruiken, maar moesten in de finale van de play-offs buigen voor Feyenoord. Al met al echter een uitstekend seizoen voor Hake en zijn Utrecht, zeker wanneer je rekening houdt met de matige start.

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar:
Keeper
Rechtsback
Centrale verdedigers
Linksback
Controleurs
Aanvallende middenvelders
Rechtsbuiten
Linksbuiten
Spits

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie