Ajax stijgt op lijst met meest waardevolle clubs, omzet daalt met miljoenen

Ajax stijgt op lijst met meest waardevolle clubs, omzet daalt met miljoenen

27-05-2021 14:27 Laatste update: 14:32
74

Ajax staat volgens de jaarlijkse Football Benchmark-lijst van KPMG op 21ste plek van de meest waardevolle clubs uit Europa. Daarmee stijgen de Amsterdammers twee posities ten opzichte van een jaar eerder. De bedrijfswaarde van Ajax is wel met een aantal miljoenen euro's gedaald.

Op de lijst die uit 32 clubs bestaat, is Ajax het enige Nederlandse team dat terug te vinden is. De kampioen van de Eredivisie vertolkt een waarde van 418 miljoen euro. Dat betekent een daling van zestien miljoen vergeleken met een jaar eerder. Ajax zag de inkomsten uit commercie het afgelopen jaar stijgen, terwijl er minder geld werd verdiend uit uitzendingen en op wedstrijddagen.

Real Madrid is, net als een jaar eerder, de meest waardevolle club van Europa. FC Barcelona neemt de tweede plek van Manchester United over, waardoor laatstgenoemde nu derde staat.

Bij het gros van de clubs die op de lijst staan, daalde de winst in vergelijking met vorig jaar. Dat laat andermaal zien dat de coronacrisis zijn sporen nalaat in de voetballerij. Het was al duidelijk dat clubs als Barcelona en Real Madrid, opvallend genoeg dus de nummer één en twee in deze lijst, kampen met flinke financiële problemen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie