'Laporta last persconferentie in: situatie Messi én Koeman gespreksonderwerp'

'Laporta last persconferentie in: situatie Messi én Koeman gespreksonderwerp'

27-05-2021 15:13 Laatste update: 15:46
33

FC Barcelona heeft, eerder dan aanvankelijk de bedoeling was, een contractaanbod gepresenteerd aan Lionel Messi. De captain heeft nog niet besloten of hij ingaat op de Barça-aanbieding. Joan Laporta zal vrijdag een persconferentie geven. Daar zal onder meer over de toekomst van Messi én Ronald Koeman gesproken worden.

Het doorgaans betrouwbare TV3 maakt melding van de Messi-aanbieding. Barcelona wilde eigenlijk wachten op het resultaat van de audit, waaruit moest blijken hoe de club er financieel precies voorstaat. De uitkomst van de audit is pas over twee tot drie weken bekend. Barcelona wilde niet zo lang wachten met het doen van een contractvoorstel aan Messi. De Argentijn heeft nog niet gereageerd op de aanbieding: hij wacht naar verluidt op meer details over het project van Barça voor de komende jaren.

Bij de persconferentie van president Laporta, die vrijdag op het programma staat, wordt de contractsituatie van Messi één van de belangrijkste onderwerpen van gesprek. De verwachting is dat Laporta het ook gaat hebben over de veelbesproken situatie rondom trainer Ronald Koeman.

Barcelona denkt dat de kans goed aanwezig is dat Messi bij gaat tekenen. De 33-jarige superster zou namelijk positief hebben gereageerd toen de Catalaanse club duidelijk maakte dat er komende zomer geen grote aankoop gedaan wordt. Barcelona heeft namelijk flinke financiële problemen, mede door de coronacrisis.