Ajax-huurling keert na half jaar terug naar Amsterdam: 'Was alles wat ik wilde'

Ajax-huurling keert na half jaar terug naar Amsterdam: 'Was alles wat ik wilde'

27-05-2021 15:34
24

Victor Jensen keert komende zomer met een goed gevoel terug naar Ajax. De Deen werd een half jaar verhuurd aan FC Nordsjælland, waar hij regelmatig in de basis stond. Jensen hoopt verder te kunnen bouwen op zijn opgedane ervaring in Amsterdam

Via de clubkanalen bevestigt Nordsjælland dat Jensen 'gewoon' terug zal keren naar Ajax. De 21-jarige jeugdinternational heeft een prettige tijd gehad in zijn geboorteland. "Het is goed voor me geweest om dit halve seizoen veel wedstrijden te spelen", vertelt hij. "Ik voelde ook aan mijn lichaam dat ik er aan moest wennen, want het was lang geleden dat ik zoveel wedstrijden achter elkaar heb gespeeld, maar dat was alles wat ik wilde."

"Ik ben vooral volwassener geworden op het veld", gaat Jensen verder. "Daar moest ik meer verantwoordelijkheid nemen en sterker moest worden op een aantal vlakken. Het tempo was hier namelijk hoger dan ik gewend ben. Buiten dat was het geweldig om na 3,5 jaar weer thuis te komen in Denemarken. Ik had weer tijd om mijn familie en vrienden meer te zien. Al met al heb ik erg veel uit deze periode gehaald. Nu hoop ik dat ik daarop verder kan bouwen."

Sportief directeur Mikkel Hemmersam heeft mooie woorden voor Jensen. "Hij kwam hier erg ambitieus en met ervaring uit Nederland binnen. Dat heeft een positief effect gehad op de selectie. Wij bedanken Victor voor zijn inzet bij ons en wensen hem veel succes voor de toekomst." Jensen speelde in totaal achttien competitieduels in zijn verhuurperiode.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s