'Ajax heeft beet en betaalt minimaal 15 miljoen euro voor belangrijkste doelwit'

'Ajax heeft beet en betaalt minimaal 15 miljoen euro voor belangrijkste doelwit'

27-05-2021 16:32 Laatste update: 17:14
151

Ajax gaat de strijd om Kamaldeen Sulemana winnen. Althans, dat meldt Sport1 uit Duitsland. FC Nordsjaelland zou groen licht hebben gegeven voor een transfer.

Ajax betaalt naar verluidt 15 miljoen euro voor Sulemana. Dat bedrag kan de komende jaren oplopen door bonussen, aldus Sport1. Als alles volgens plan verloopt en alle details zijn uitgekristalliseerd, wordt de Ghanese aanvaller (19) op korte termijn gepresenteerd in Amsterdam. De Telegraaf bericht overigens dat de deal 'nog lang niet rond' is, maar voegt daar wel een 'wat niet is...'-voorbehoud aan toe.

Sulemana staat al geruime tijd in de belangstelling van Ajax. Marc Overmars en hoofdscout Henk Veldmate brachten onlangs een bezoek aan Nordsjaelland om de aanvaller over de streep te trekken. Ook Manchester United en Bayer Leverkusen hebben of hadden concrete interesse.

"Ik weet dat er een bod is uitgebracht door Ajax", bevestigde Sulemana eerder deze week in Denemarken. "Dat is alles wat ik erover kan zeggen, ik kan niet verder ingaan op details. Maar er is een bod uitgebracht."

Sulemana was dit seizoen namens Nordsjaelland goed voor tien doelpunten en acht assists in dertig wedstrijden. Hij heeft een contract tot medio 2024. Nordsjaelland-trainer Flemming Pedersen vergeleek Sulemana onlangs nog met Neymar en Kylian Mbappé.