Cambuur heeft eindelijk transfernieuws: 'Het antwoord is inmiddels volmondig ja'

Cambuur heeft eindelijk transfernieuws: 'Het antwoord is inmiddels volmondig ja'

27-05-2021 17:11
30

Eredivisie-promovendus SC Cambuur heeft de transfer van Marco Tol definitief bevestigd. De 23-jarige verdediger uit Purmerend komt over van FC Volendam en heeft in Leeuwarden zijn seizoenkaart opgehaald, is te zien in een ludiek fimpje dat Cambuur via de eigen kanalen gedeeld heeft.

De transfer van Tol heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Begin april maakte technisch manager Foeke Booy al melding van een akkoord, maar voor Volendam kwam dat nieuws als een donderslag bij heldere hemel. 'Is de transfer van Marco Tol nou al rond? Staat die handtekening eindelijk?!', haakt Cambuur bijna twee maanden na dato in. 'Het antwoord heeft even op zich laten wachten, maar het antwoord is inmiddels een volmondig ja!'

Tol heeft voor drie seizoenen getekend bij de kersverse Keuken Kampioen Divisie-kampioen. "We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we Marco al langer volgen en hem graag bij ons zien spelen", reageert Booyh op het nieuws. "Hij past in het profiel van een centrale verdediger in onze manier van voetballen en hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring en is wat dat betreft ook klaar voor de volgende stap."