AD: Ajax meldt zich met nieuw bod en blaast Gorter-gesprekken nieuw leven in

AD: Ajax meldt zich met nieuw bod en blaast Gorter-gesprekken nieuw leven in

27-05-2021 18:00 Laatste update: 18:14
186

Ajax maakt alsnog werk van Go Ahead Eagles-doelman Jay Gorter. Volgens het Algemeen Dagblad hebben de Amsterdammers een verhoogd bod uitgebracht op Gorter, die vorig seizoen furore maakte met 25 clean sheets in de Keuken Kampioen Divisie.

De gesprekken werden in eerste instantie stopgezet: de nummer twee van het vorige Keuken Kampioen Divisie-seizoen hanteerde een vraagprijs waar Ajax niet aan wilde voldoen. Volgens het AD is er echter een nieuwe poging gewaagd. Waarschijnlijk houdt één en ander verband met de aanstaande transfer van Kjell Scherpen, die op weg is naar het Engelse Brighton & Hove Albion.

Gorter werd ook gevolgd door Vitesse, dat Remko Pasveer al naar Ajax zag vertrekken. Nu Ajax zich weer in de strijd heeft gemengd, heeft het er echter alle schijn van dat de doelman naar Amsterdam zal vertrekken. Hoe hoog het nieuwe Ajax-bod is, laat het AD overigens in het midden.

De twintigjarige sluitpost uit Purmerend is geen onbekende voor Ajax. Gorter speelde tussen 2010 en 2014 al in de Ajax-jeugd.