Buitenspel: Ajax pakt derde en vierde prijs met 'Dream Donny' en brief Van der Sar

Buitenspel: Ajax pakt derde en vierde prijs met 'Dream Donny' en brief Van der Sar

27-05-2021 18:35
107

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Derde en vierde prijs van het seizoen voor Ajax
Er valt weer wat te juichen in de Johan Cruijff Arena. 'Na de bekerwinst en de 35e landstitel heeft Ajax ook op marketingvlak de 'dubbel' binnen gehaald', meldt Ajax via de clubsite. 'Eerder al werd Ajax uitgeroepen tot Marketing Transformer of the Year, donderdag viel Ajax in de prijzen bij de uitreiking van de SAN Awards.'

Ajax heeft de zogeheten SAN Accent in de categorie Vrije Tijd gewonnen voor de manier waarop het de transfer van Donny van de Beek wereldkundig maakte. De zelf opgeleide middenvelder verkaste in het begin van het seizoen naar Manchester United: Ajax startte toen de campagne 'Start small. Dream Donny'. Algemeen directeur Edwin van der Sar pakte bovendien uit met een open brief, waarin hij zijn oude club vroeg om goed voor Van de Beek te zorgen.