Geen 'doodzonde' van De Boer: 'Je hoeft niet álles uit te leggen aan die spelers'

Geen 'doodzonde' van De Boer: 'Je hoeft niet álles uit te leggen aan die spelers'

27-05-2021 21:09 Laatste update: 21:18
114

Frank de Boer maakte een aantal slippertjes bij de bekendmaking van de EK-selectie, maar volgens broer Ronald en zaakwaarnemer Guido Albers moet het niet te groot worden gemaakt. Op het veld is de bondscoach van Oranje messcherp, verzekeren zij.

De Boer vergiste zich in het aantal speelminuten van Donny van de Beek, maar ook de manier waarop afvallers Anwar El Ghazi en Jeremiah St. Juste te horen kregen dat ze buiten de boot vielen, verdiende niet de schoonheidsprijs. "Dat is niet goed natuurlijk", zegt Ronald over tegen het Algemeen Dagblad. "Maar het is ook weer geen doodzonde."

Volgens Albers is De Boer in de manier waarop hij voetbal beleeft 'juist totaal niet nonchalant'. "Op het veld is hij als coach vlijmscherp en bloedfanatiek. Hooguit kun je zeggen dat hij daarbuiten goede mensen nodig heeft, die hem helpen bij de dingen die hij van nature wat minder heeft. Kun jij je herinneren dat hij bij Ajax ooit dit soort dingetjes had? Dat bedoel ik maar."

De spelersmakelaar stelt dat de bondscoach ook in een lastig parket werd gebracht door de wijze waarop de KNVB de EK-selectie naar buiten bracht. "Frank zal daar nooit moeilijk over doen, die schikt zich naar de mensen die daarvoor gestudeerd hebben. Maar eigenlijk had hij moeten zeggen: leuk allemaal, dat #UnlockTheWave, maar éérst gaat het om het voetbal."

Albers vindt bovendien dat niet alle afvallers per se een telefoontje hoeven te krijgen. "Topsport is soms ook gewoon hard, hè. Je hoeft niet álles uit te leggen, zeker niet aan spelers die eigenlijk nooit deel hebben uitgemaakt van het team."