The Times wijst Van de Beek op Pogba-ontwikkelingen: 'Hij was teleurgesteld'

The Times wijst Van de Beek op Pogba-ontwikkelingen: 'Hij was teleurgesteld'

27-05-2021 21:46
46

Donny van de Beek zit in hetzelfde schuitje als Memphis Depay toen die bij Manchester United speelde. Dat stelt Frans Hoek, die vindt dat de 24-jarige middenvelder niet te snel moet worden afgeschreven op Old Trafford.

"Zijn situatie is een beetje te vergelijken met die van Memphis Depay toen hij bij United zat", vertelt de keeperstrainer, die tussen 2014 en 2016 Louis van Gaal assisteerde bij The Red Devils, tegen de NOS. "Beiden zijn uiterst talentvol en gaan van een Nederlandse topclub naar de Engelse top. Bij Memphis hebben we gezien dat dat uiterst moeilijk is. Nu is hij bij Lyon helemaal opgebloeid en staat hij aan de vooravond van een nieuwe stap naar de top."

Hoek benadrukt dat de stap naar de top van de Premier League groot is. "Dat zien we ook bij Hakim Ziyech bij Chelsea. Bij dat soort clubs spelen heel veel spelers met veel kwaliteiten. In Nederland zijn selecties vaak kleiner. Je hebt ook tijd nodig om je aan te passen. De Premier League is een stuk zwaarder dan La Liga of de Bundesliga, vergis je niet."

Hoek adviseert de oud-Ajacied om niet meteen het hazenpad te kiezen, ondanks zijn geringe speeltijd. "Mensen moeten niet gelijk conclusies verbinden aan dit jaar. Donny is nu gesetteld en weet wat hij kan verwachten. Hij heeft nog niet kunnen laten zien wat hij kan. Het tweede jaar gaat heel belangrijk voor hem worden en daar gaat hij het laten zien. We moeten oppassen dat we niet te vroeg zeggen dat hij het niet gered heeft."

Pogba
Volgens The Times zal Van de Beek in spanning de ontwikkelingen rond Paul Pogba volgen. De Fransman loopt volgend seizoen uit zijn contract. United wil verlengen, maar moet nog om tafel met hem. Als Pogba vertrekt, dan zou Van de Beek hem kunnen vervangen. 'De Nederlander was teleurgesteld dat hij niet van de bank kwam in de Europa League-finale', schrijft de krant. 'Hij hoopt dat hij zijn United-carrière een kickstart kan geven door een goed EK te spelen met Nederland.'