Lukkien stelt één voorwaarde aan langer Emmen-verblijf: 'Dat past niet bij mij'

Lukkien stelt één voorwaarde aan langer Emmen-verblijf: 'Dat past niet bij mij'

27-05-2021 23:35
56

De degradatie is hard aangekomen bij Dick Lukkien, maar hij is vastberaden om FC Emmen terug naar de Eredivisie te loodsen. Dat laat de 49-jarige trainer weten aan Voetbal International.

"Ik heb de afgelopen dagen tijd nodig gehad om weer terug in de wereld te komen", vertelt Lukkien aan het weekblad. "De degradatie heeft me hard geraakt, want ik heb de club en de mensen in mijn hart gesloten. Nu gaat het erom weer strijdbaar te worden, vooruit te kijken en te kijken hoe we verder gaan."

Lukkien roept op om de schouders eronder te zetten bij Emmen. "Wat ik nu heel belangrijk vind is: wat laten we zien met zijn allen? Willen we – en dan doel ik op ons als club, de gemeente en supporters – alles op alles zetten om terug te komen waar we de afgelopen jaren geweest zijn? Dát is in mijn ogen cruciaal."

Aan hem zal het niet liggen, benadrukt Lukkien, die een contract heeft tot medio 2023. "Ik wil helpen, want zo zit ik in elkaar. Maar ik wil wél zien dat we samen uitstralen dat we terug naar de Eredivisie willen. Wat ik niet wil: genoegen nemen met een marginale rol op het tweede niveau. Dat past niet bij mij. Maar ik heb gelukkig niet het gevoel dat het die kant op gaat."