FC Utrecht strikt ervaren Kalezic: tekent voor drie jaar bij beloftes

FC Utrecht strikt ervaren Kalezic: tekent voor drie jaar bij beloftes

28-05-2021 12:54 Laatste update: 15:46
28

Darije Kalezic is de nieuwe hoofdtrainer van Jong FC Utrecht. De ervaren oefenmeester, die het afgelopen seizoen MVV Maastricht onder zijn hoede had, tekent voor drie jaar bij de Domstedelingen.

"Met Darije halen we een gedreven en ervaren trainer binnen, die weet wat er van spelers wordt gevraagd op de hoogste niveaus in het betaalde voetbal in binnen- en buitenland", duidt Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, het aantrekken van Kalezic op de clubwebsite. "We kiezen er bewust voor om wat dat betreft de lijn door te trekken die we hebben ingezet toen we in de zomer van 2019 René Hake aanstelden als hoofdtrainer van de beloftenploeg."

Kalezic, die in Nederland speelde voor FC Den Bosch, RKC, AGOVV en De Graafschap, is verheugd met zijn overstap naar de Domstad. "FC Utrecht heeft mij met heel veel respect benaderd voor deze functie binnen de club", aldus Kalezic. "Binnen de organisatie beschouwen ze deze functie als zeer belangrijk. Iedereen weet dat ik een hoofdtrainer ben die heel graag met jonge spelers aan de slag ga."

Kalezic begon in 2006 bij De Graafschap aan zijn trainerscarrière, waar hij tot 2011 de eindverantwoordelijke was. Later bekleede hij die functie onder andere bij Zulte Waregem, Jong PSV en Roda JC.