Management van Neres reageert: 'Hij stond na vijf minuten weer buiten'

Management van Neres reageert: 'Hij stond na vijf minuten weer buiten'

28-05-2021 15:02
80

Het management van David Neres heeft de rel rond de vleugelaanvaller van Ajax gesust. De Braziliaan werd afgelopen nacht aangehouden na een feest dat tegen de coronamaatregelen inging.

Volgens het kamp-Neres is de ophef overdreven en moet er niet al te veel achter de berichtgeving uit Brazilië worden gezocht. "Hij stond letterlijk binnen vijf minuten weer buiten bij het politiebureau en is er met een waarschuwing vanaf gekomen", laat een woordvoerder weten aan De Telegraaf. "Meerdere mensen werden meegenomen om hun identiteit vast te stellen."

De Zuid-Amerikaanse pers pakten massaal uit met de berichtgeving rond Neres en Robert Arboleda, een Ecuadoriaanse verdediger die ook op het feest aanwezig zou zijn geweest. Naar verluidt zou de Ajax-aanvaller rond 02.00 uur zijn gearresteerd op een feest dat vijf uur eerder al afgelopen had moeten zijn. Er waren meer dan 100 mensen aanwezig, terwijl dat volgens de coronaregels in Brazilië niet is toegestaan.

Het is nog niet duidelijk of Ajax maatregelen gaat treffen tegen de dribbelaar. Neres staat op de nominatie om deze zomer te vertrekken uit de Johan Cruijff Arena.