'Voormalig Ajax- en Oranje-aanvaller bedreigde Rutte en is gehoord door politie'

'Voormalig Ajax- en Oranje-aanvaller bedreigde Rutte en is gehoord door politie'

28-05-2021 16:33 Laatste update: 16:37
119

Bryan Roy, voormalig profvoetballer van onder meer Ajax, is in opspraak geraakt. Hij is gehoord door de politie omdat hij demissionair premier Mark Rutte zou hebben bedreigd via social media.

Met dat verhaal pakt AT5 vrijdagmiddag uit. Bronnen bevestigen aan de Amsterdamse zender dat de oud-Ajacied inderdaad betrokken is, maar zelf wil hij er niks over kwijt. Het Openbaar Ministerie zegt alleen dat er aangifte is gedaan tegen een 51-jarige man en dat er op dit moment onderzoek wordt gedaan.

Wedden

Meer odds

In de vroege ochtend van 3 april zou Roy een tweet van een ander persoon over Rutte hebben geretweet. Daarbij zou hij de tekst 'headshot krijgtie straks' hebben gezet. Deze tweet was genoeg aanleiding om aangifte tegen de voormalig vleugelaanvaller te doen. Eerder werd een man uit Ede al veroordeeld tot acht weken celstraf vanwege Twitter-bedreigingen aan het adres van Rutte.

Roy kwam al eerder in de publiciteit toen hij journalist Chris Klomp bedreigde via Twitter. De gewezen aanvaller kwam 32 keer uit voor het Nederlands elftal en speelde naast Ajax ook voor Foggia, Nottingham Forest, Hertha BSC en NAC Breda.