Ik ben met Ajax in gesprek, inderdaad. We zien wel wat er gaat gebeuren

"Ik ben met Ajax in gesprek, inderdaad. We zien wel wat er gaat gebeuren"

29-05-2021 10:10 Laatste update: 10:17
45

Jurgen Ekkelenkamp voelt geen extra druk omdat Jong Oranje al na één wedstrijd klaar kan zijn op het EK. Aanstaande maandag is het ijzersterke Jong Frankrijk de tegenstander in de kwartfinale. De Ajax-middenvelder laat het rustig op zich afkomen en bespreekt ook zijn toekomst bij Ajax

Tim van Duijn
ZEIST

De huidige opzet van het EK is vreemder dan ooit. De groepsfase werd eind maart afgewerkt, om het toernooi pas twee maanden later te hervatten met de kwartfinale. De kans bestaat dat Jong Oranje al na één wedstrijd weer in het vliegtuig naar huis zit. "Het is alles of niets, inderdaad. Je moet sowieso winnen, maar nu is het echt noodzakelijk om niet meteen al naar huis te gaan. Maar er is bij mij geen extra druk", zegt Ekkelenkamp koeltjes.

Jong Frankrijk is de sterkste tegenstander die Jong Oranje tot nu toe getroffen heeft, maar ook daar blijft de middenvelder van Ajax kalm onder. Hij bereidt zich niet extra voor omdat het een grote tegenstander betreft. "Er zitten een paar grote namen tussen, maar het is niet dat ik van Jong Frankrijk meer weet dan van Jong Roemenië."

Net als bij Ajax moet Ekkelenkamp ook bij Jong Oranje hard werken om aan minuten te komen. Het bederft de pret echter niet. "Het voelt altijd goed om hier te zijn. Maar het is verder niet aan mij. Ik kom hier gewoon binnen om mezelf te laten zien en ik hoop dan dat ik mag spelen of in mag vallen. Dat is aan de trainer", zegt hij diplomatiek.

Ajax
Ekkelenkamp heeft niet het seizoen achter de rug dat hij had voorspeld. Het aandeel in de landstitel is minder dan hij voor ogen had. "Zo voelt het wel. In de eerste seizoenshelft heb ik veel minuten gemaakt, maar in de tweede seizoenshelft was het veel minder. Aan het begin van het seizoen vielen een paar spelers weg. Omdat Kudus wegviel, kwam er soms een plekje vrij voor mij. Maar in de tweede seizoenshelft was vrijwel iedereen fit en schuif je weer een plekje op. Ik had wat meer minuten willen maken."

"Als team is het een geslaagd seizoen omdat we de dubbel hebben gewonnen. Maar persoonlijk niet echt, ik heb iets te weinig gespeeld in de tweede seizoenshelft. Maar desondanks voelt het wel als mijn titel. Bij mijn eerste titel (in 2019, red.) kwam ik net kijken, maar ik vind wel dat ik hier aandeel in heb gehad."

FC Twente
FC Twente is nog altijd geïnteresseerd om Ekkelenkamp te huren van Ajax. Tegelijkertijd probeert Ajax het contract van Ekkelenkamp, dat volgend jaar afloopt, te verlengen. "Dat speelt nog steeds", doelt hij op de interesse van Twente. "Na het EK ga ik kijken wat er gaat gebeuren en overweeg ik de opties. Ik ben met Ajax in gesprek, inderdaad. We zien wel wat er gaat gebeuren."