'Wil niet zeggen dat Oranje op papier favoriet is op het EK, maar we doen wel mee'

'Wil niet zeggen dat Oranje op papier favoriet is op het EK, maar we doen wel mee'

29-05-2021 09:58 Laatste update: 14:09
93

Memphis Depay schaart Nederland niet onder de favorieten voor winst op het EK, maar ziet Oranje wel als een gevaarlijke outsider. De 27-jarige aanvaller vindt dat het elftal van bondscoach Frank de Boer aan Europa moet laten zien waarom ze weer op een eindronde actief zijn.

Voor Memphis is het duidelijk wie op voorhand de favorieten zijn voor de eindzege. "Frankrijk en België hebben op papier een fantastisch elftal. Engeland heeft veel spelers die bij grote clubs spelen", vertelt hij in gesprek met de NOS. "Ik wil niet zeggen dat wij favoriet zijn op papier, maar we doen wel mee", legt Memphis de rol van Oranje uit op het aankomende EK.

Memphis vindt het tijd dat Oranje aan Europa laat zien wat het in huis heeft. "Dat moeten we ook uitstralen op het veld. We zijn er eindelijk weer bij en daar is iedereen heel blij om. Het is tijd om te laten zien waarom we er weer bij zijn." Waar het toernooi eventueel zal eindigen vindt Memphis lastig te zeggen. "Het is en blijft een toernooi en zoals in het verleden al is gebleken, kan Nederland daarin ver komen. Dat willen we nu weer doen. Ik denk dat we veel kunnen en daarop moeten vertrouwen."

Voor Memphis wordt het zijn eerste toernooi sinds het WK in 2014. De aanvaller heeft in de selectie een heel andere rol gekregen dan destijds, toen hij als invaller furore maakte in Brazilië. "Zo kijk ik er zelf niet naar", stelt Memphis. "Natuurlijk heb ik meer ervaring, meer wedstrijden gespeeld en is er een ander verwachtingspatroon. Maar ik wil niet te veel gaan veranderen aan het voetbal dat ik toen al bracht."