Bosz keert vier jaar na Europese Ajax-triomf terug in Lyon en gaat L'OL trainen

Bosz keert vier jaar na Europese Ajax-triomf terug in Lyon en gaat L'OL trainen

29-05-2021 18:24 Laatste update: 18:52
50

Peter Bosz is na ruim twee maanden weer onder de pannen. De oud-trainer van onder meer Heracles Almelo, Vitesse, Ajax en Bayer Leverkusen gaat bij Olympique Lyon aan de slag. Hij heeft een contract getekend tot de zomer van 2023.

Bosz werd eind maart ontslagen bij Bayer Leverkusen, maar krijgt van L'OL een nieuwe kans. De 57-jarige Apeldoorner volgt Rudi Garcia op bij de nummer vier van het vorige Ligue 1-seizoen. Het Parc Olympique Lyonnais is overigens geen onbekend terrein voor Bosz: de toenmalige Ajax-trainer zag zijn team er in 2017 met 3-1 verliezen van de thuisploeg, maar die nederlaag volstond om de Europa League-finale te bereiken.

Bosz zat na zijn ontslag bij Leverkusen zonder club en werd de afgelopen dagen gelinkt aan Lyon. L'Équipe kwam al met een bevestiging, maar ook Lyon heeft het nieuws inmiddels de wereld ingebracht: Bosz moet de ploeg naar successen leiden vanaf volgend seizoen.

Lyon organiseert zondagochtend om 10.00 uur een persconferentie, waarin Bosz zijn plannen voor de komende jaren zal schetsen. Ook wordt er dan meer duidelijk over de invulling van de technische staf. Bij eerdere klussen nam hij steevast Hendrie Krüzen mee als zijn assistent.