Ultieme beloning voor Rensch: Het was een kleine verrassing

Ultieme beloning voor Rensch: "Het was een kleine verrassing"

29-05-2021 16:00
18

Devyne Rensch debuteert in de selectie van Jong Oranje en had dat zelf ook niet helemaal aan zien komen. De rechtsback gaat als een raket bij Ajax en heeft daar zijn plek in de EK-selectie af weten te dwingen.

Rensch debuteerde dit seizoen en heeft Noussair Mazraoui, die geblesseerd was, meer dan keurig vervangen. Het eindresultaat: een belletje van bondscoach Erwin van de Looi. "Het was een kleine verrassing", zegt Rensch eerlijk tegen Omroep Flevoland.

"Je werkt er hard voor en uiteindelijk word je dan beloond voor een seizoen waarin je hard gewerkt hebt. Het voelt goed om erbij te zijn. De kers op de taart? Zo kun je het noemen, ja. Ik wil het seizoen goed afsluiten. Ik heb goed gespeeld, maar het kan altijd beter. Ik snak naar meer, maar blijf rustig en ben nog jong", zegt Rensch.

Rensch krijgt gelijk een hoop voor zijn kiezen, want in de kwartfinale van het EK is Jong Frankrijk de tegenstander. Met het vertrouwen zit het echter wel goed. "Wie er favoriet is? Wij natuurlijk, zonder twijfel hè."