Swinkels moest met VVV 'om kat z'n viool' spelen en was met zijn hoofd in Tilburg

Swinkels moest met VVV 'om kat z'n viool' spelen en was met zijn hoofd in Tilburg

29-05-2021 21:53 Laatste update: 22:03
33

De Eredivisie-rentree van Arjan Swinkels is uitgelopen op een deceptie: de 36-jarige Brabander won nog niet zo lang geleden de Belgische beker met KV Mechelen, maar is met VVV-Venlo roemloos gedegradeerd uit de Eredivisie. Of hij er nog een achttiende (!) profseizoen aan vastplakt, durft Swinkels nog niet te zeggen.

De linksbenige verdediger loopt uit zijn contract bij VVV en denkt momenteel na over zijn toekomst. "Ik weet het nog niet helemaal", vertelt hij aan het Brabants Dagblad. "Er lopen wel een paar dingen, en ik wil ook nog wel een jaar door met voetballen, maar het moet wel iets zijn waar ik me goed bij voel en waar ik volledig voor wil gaan."

Eind januari leek er nochtans weinig aan de hand voor VVV en Swinkels: de Noord-Limburgers stonden elf punten boven de degradatiestreep en leken wel veilig. Sindsdien is er echter nog maar één schamel puntje bij gekomen. "Als je heel eerlijk terugkijkt, dan kwamen we gewoon veel kwaliteit tekort, simpel. In januari waren de resultaten top en onze spits Giorgos Giakoumakis schoot iedere bal binnen. Dat verbloemde veel", aldus Swinkels, die de bui al voelde hangen. "Ik had wel door dat we - bijvoorbeeld - ADO Den Haag en Willem II al twee keer hadden gehad. Dus ik had wel zoiets van: ho jongens, niet te vroeg ontspannen."

"Om de kat z'n viool"
VVV kwam echter niet meer uit de neerwaartse spiraal en was al gedegradeerd toen het in de laatste speelronde FC Emmen ontving. Swinkels geeft toe dat hij met zijn hoofd meer bij de thuiswedstrijd van zijn jeugdliefde Willem II was: de Tricolores konden tegen Fortuna Sittard directe degradatie afwenden en deden dat ook. "Heel eerlijk: ik vond die wedstrijd eigenlijk belangrijker dan die van VVV zelf", vertelt de routinier. "Het was ook lastig om ons op te laden voor die laatste pot. Mensen zeggen dan: dat kan niet, dat mag niet, jullie zijn profs. Ja, dat is ook wel zo. Maar volgens mij is het ook heel menselijk dat je een beetje lamgeslagen bent, zeker als je nog een wedstrijd om de kat z'n viool moet spelen."