'Grappen' van Derksen en Van der Gijp: 'Overal waar ik kwam, erop aangesproken'

'Grappen' van Derksen en Van der Gijp: 'Overal waar ik kwam, erop aangesproken'

29-05-2021 22:17
19

Doelman Mike Havekotte heeft een sterk seizoen als MVV-huurling achter de rug, nadat hij bij ADO Den Haag nauwelijks aan keepen toe was gekomen. Na één van zijn spaarzame Eredivisie-optredens werd hij ook nog eens beschimpt door Johan Derksen en René van der Gijp.

ADO verloor op 15 september 2019 met 3-2 bij Feyenoord en Havekotte had na een half uur al drie keer moeten vissen. Derksen en Van der Gijp lieten één dag later in Veronica Inside hun licht schijnen over het optreden van Havekotte en waren – voorzichtig uitgedrukt – niet bepaald onder de indruk. "Zij maakten inderdaad grappen over mijn fouten", blikt de doelman terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik snap dat ze een rol moeten opvoeren, maar op dat moment vond ik het niet leuk."

De 25-jarige doelman keek zelf niet, maar werd in die week regelmatig herinnerd aan de bewuste Veronica Inside-uitzending. "We leven in een wereld waarin je heel makkelijk filmpjes en fragmenten kunt doorsturen. Overal waar ik kwam, werd ik er op aangesproken. Het heeft een weekje geduurd, voordat ik over die fouten heen was."

Inmiddels moet de doelman nadenken over zijn sportieve toekomst: zijn contract bij ADO loopt af, MVV wil hem graag nog eens begroeten en Havekotte weegt zijn andere opties af, mét zijn eerste volledige profseizoen in zijn achterzak. "MVV is een verrijking van mijn leven. Deze stap heeft me een grotere jongen gemaakt."