De Jong en Wenger lyrisch na Chelsea - City: 'Eén man stak boven iedereen uit'

De Jong en Wenger lyrisch na Chelsea - City: 'Eén man stak boven iedereen uit'

30-05-2021 09:12
42

N'Golo Kanté was zaterdag de man van de wedstrijd in de Champions League-finale tussen Chelsea en Manchester City. Onder meer Nigel de Jong en Arsène Wenger maken een diepe buiging voor de Franse middenvelder van The Blues.

De ploeg van manager Thomas Tuchel won in Porto met 1-0 door een goal van Kai Havertz, maar Kanté was de onvolprezen held van de avond, oordeelt De Jong. "Hij maakte het verschil. Als je hem bezig zag, in die controlerende rol... Dát heeft ieder team nodig", zegt de 81-voudig Oranje-international als analist van beIN Sports. "Het maakt niet uit of je Man City of Barcelona bent, welke club dan ook. Hij sloopte het middenveld van Man City vandaag."

Wedden

Meer odds

Daar kan Wenger zich volledig in vinden. "Het lijkt erop dat de favorietenrol een zware last was voor Manchester City. Vanaf het begin toonden ze niet hun gebruikelijke besluitvaardigheid en agressie, ze verloren veel duels", analyseert de voormalig Arsenal-manager. "Ze wisten de bal niet snel te heroveren dit keer en vonden hun ritme niet. Chelsea bezorgde ze veel problemen met de loopacties achter de centrale verdedigers."

"Het was een verdiende zege", vervolgt Wenger, die Kanté eveneens een groot compliment maakt. "We hebben één man gezien die boven ieder ander uitstak op dit voetbalveld: N'Golo Kanté. Hij liet zien dat het een echte techniek is om de bal terug te winnen zonder een overtreding te maken. Hij was absoluut ongelooflijk vanavond."

Zelfs Manchester City moest zijn meerdere erkennen in de Franse balveroveraar. 'Kanté is overal. Als we hem kunnen passeren, mengen we ons misschien in de strijd', schreef de Premier League-kampioen tijdens de tweede helft op Twitter.