Blind over 'mentaal zware periode': 'Dit kampioenschap het minst gevierd'

Blind over 'mentaal zware periode': 'Dit kampioenschap het minst gevierd'

30-05-2021 09:52
29

Daley Blind erkent dat hij een moeilijke periode achter de rug heeft. De 31-jarige verdediger van Ajax en Oranje moest zich de afgelopen jaren meerdere keren terugknokken na een tegenslag.

Blind kampte al met hartproblemen en ook dit seizoen bleven blessures hem niet bespaard. Hij miste het slot van het seizoen bij Ajax, maar hoopt net op tijd fit te zijn voor het EK na een enkeloperatie. "Vooral mentaal is het zwaar", zegt de 77-voudig international tegen het Algemeen Dagblad. "Voor mij persoonlijk, maar ook voor mijn gezin. We hebben twee jonge kinderen thuis en mijn vrouw had er nu met mij een derde kind bij."

"Je valt weg middenin de mooiste weken van het clubseizoen met Ajax", vervolgt Blind. "De titel en de beker voelen wel als mijn prijzen, maar dit was het kampioenschap dat ik het minst heb gevierd. Heel soms denk je ook: waar doe ik het nog voor? Maar dan zegt een stemmetje in je hoofd direct: Maar je wilt toch naar het EK? En laten we ook wel eerlijk zijn: met de voorgeschiedenis van die hartproblemen valt deze enkelblessure nog mee."