'Witte rook op komst in Camp Nou: Barça gaat drie transfers afronden'

'Witte rook op komst in Camp Nou: Barça gaat drie transfers afronden'

30-05-2021 10:33
55

FC Barcelona staat op het punt om drie transfers af te ronden. Eric García, Georginio Wijnaldum en Sergio Agüero worden spoedig gepresenteerd in Camp Nou, zo meldt onder meer Fabrizio Romano.

Volgens de transferexpert vliegt Agüero nog zondag naar Barcelona om de medische keuring te ondergaan. De Argentijnse spits, die zaterdag nog inviel in de Champions League-finale, komt transfervrij over van Manchester City. Hij is met de Spaanse grootmacht reeds akkoord over een contract tot medio 2023.

Ook City-ploeggenoot García arriveert spoedig in Barcelona, weet ook Mundo Deportivo. De twintigjarige centrale verdediger komt eveneens transfervrij over van de Premier League-kampioen. Hij wordt gepresenteerd nog voor hij zich bij het Spaanse nationale team voegt, dat zich voorbereidt op het EK.

Wijnaldum zet in de komende dagen de puntjes op de i met Barça. Voor de Oranje-international, die overkomt van Liverpool, ligt een driejarig contract klaar, zo werd al duidelijk. 

Of de drie gaan samenwerken met trainer Ronald Koeman, is nog afwachten. De toekomst van de Nederlander wordt met vraagtekens omgeven. Volgens Diario Sport hangt het lot van Ronald Koeman niet samen met de komst van Memphis Depay, maar kan het wel van invloed zijn. De Oranje-aanvaller is in onderhandeling met de Catalanen. Door de beperkte financiële middelen is Barça veelal veroordeeld tot transfervrije spelers.