Derksen haalt vernietigend uit: 'Meneer De Boer kan geen bondscoach spelen'

Derksen haalt vernietigend uit: 'Meneer De Boer kan geen bondscoach spelen'

30-05-2021 14:10
262

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor Frank de Boer en de Oranje-internationals die zich niet laten vaccineren tegen het coronavirus. Het is onverantwoord, vindt het uithangbord van Veronica Inside.

"Meneer De Boer heeft aangetoond geen bondscoach te kunnen spelen, omdat hij zes spelers in zijn selectie toestaat die niet gevaccineerd zijn", zegt Derksen in een video-item van Voetbal International. "Dat is onverantwoord naar de andere jongens waarmee ze in de kleedkamer zitten."

Derksen pleit voor harde maatregelen tegen 'weigeraars'. "De Boer had moeten zeggen: jongens, als jullie niet gevaccineerd willen worden, gaan jullie niet mee naar het EK. Ik had weleens willen zien hoe consequent meneer Weghorst dan is. Nee, we hebben een slappe bondscoach... De halve finale is het hoogst haalbare (op het EK, red.)."

De Boer stond er sowieso al niet goed op bij De Snor. "Die man heeft in Qatar gewoond en zegt dat het met alle mensenrechtenschendingen wel meevalt daar, dus je hoeft De Boer nooit meer serieus te nemen."

De Boer liet afgelopen woensdag op de persconferentie weten dat 'een stuk of zes spelers' zich deze week niet hebben laten prikken. Weghorst is daar één van, zo bevestigde de spits van VfL Wolfsburg zelf. Matthijs de Ligt maakte na een storm aan kritiek bekend zich alsnog te willen laten vaccineren.