'We waren het kneusje van de Eredivisie, maar de degradatie kwam zó onverwachts'

'We waren het kneusje van de Eredivisie, maar de degradatie kwam zó onverwachts'

30-05-2021 15:28
37

Michael de Leeuw kan het nog amper bevatten: ruim een week geleden viel het doek voor FC Emmen, terwijl de 34-jarige aanvoerder aanvankelijk nog hoopvol gestemd was over lijfsbehoud.

FC Emmen worstelde zich door een indrukwekkende eindsprint naar de zestiende plaats in de Eredivisie, maar in de play-offs ging het alsnog mis tegen NAC Beda. Het was en is een mokerslag voor De Leeuw. "Het besef begint langzaam in te dalen", laat hij weten aan het Brabants Dagblad. "Daar had ik wel even voor nodig, ja. Die degradatie kwam zó onverwachts..."

Wedden

Meer odds

"Na die laatste penalty tegen NAC had ik ineens het besef: dit was het. Klaar, over. Echt ongelooflijk", sombert de aanvaller, die volgend seizoen uitkomt voor FC Groningen. "Natuurlijk: je weet dat er wel vaker Eredivisie-clubs sneuvelen in de play-offs. Maar wij zaten zó vol vertrouwen, in zo'n lekkere flow, dus we wisten zeker dat we de klus gingen klaren."

De 'wat als-vraag' spookt regelmatig door het hoofd van De Leeuw. "We waren 22 wedstrijden lang het kneusje van de Eredivisie, het lachertje. Maar toen begon het te lopen. Wat nou als we een paar potjes eerder die motor aan de praat hadden kunnen krijgen? Ik weet het wel: uiteindelijk sta je waar je hoort te staan, en na 22 wedstrijden had ik ook blind voor de play-offs getekend, maar dit kwam wel kei- en keihard aan."