Sollicitaties stromen binnen bij RKC Waalwijk: 'De telefoon staat roodgloeiend'

Sollicitaties stromen binnen bij RKC Waalwijk: 'De telefoon staat roodgloeiend'

30-05-2021 18:06 Laatste update: 18:30
45

De zoektocht naar een nieuwe trainer voor RKC Waalwijk is geopend. Aan opties geen gebrek: na het bliksemvertrek van Fred Grim naar Willem II staat de telefoon van algemeen directeur Frank Mosselveld roodgloeiend.

Grim (55) is bij Willem II de opvolger van Zeljko Petrovic. Van Mosselveld was zijn trainer liever niet kwijtgeraakt. "Het was al duidelijk dat hij er goed opstond in Nederland en dat hij ambitie had om een stap hogerop te maken", reageert de RKC-directeur bij ESPN. "Wij zijn een club waar spelers zich ontwikkelen, maar ook waar trainers zich ontwikkelen. Ik zie het als een compliment dat onze hoofdtrainer zo'n mooie stap kan maken."

Het vertrek van Grim biedt ook kansen, beseft Van Mosselveld. "Natuurlijk is het jammer, we hebben drie hele mooie jaren gehad. Anderzijds biedt het ook de kans om wisselingen door te voeren." Inmiddels biedt de ene na de andere trainer zich aan in Waalwijk. "Vanaf vandaag staat de telefoon roodgloeiend. We gaan een trainer zoeken die past bij onze missie en dat is spelers en de organisatie ontwikkelen. Dat profiel hebben we in ons hoofd, daar gaan we de juiste trainer bij zoeken."