De Boer klaar met nationale discussie: 'Dat Italië het massaal doet, is aan hen'

De Boer klaar met nationale discussie: 'Dat Italië het massaal doet, is aan hen'

30-05-2021 18:28
150

Frank de Boer wil zo snel mogelijk een punt zetten achter de vaccinatiediscussie. Woensdag kregen de aanwezige Oranje-internationals in Zeist de kans om zich te laten prikken, maar volgens de bondscoach zagen 'een stuk of zes spelers' daarvan af.

De afgelopen dagen lieten Wout Weghorst en Matthijs de Ligt zich erover uit. De spits van VfL Wolfsburg laat zich niet prikken, terwijl De Ligt eerst niet en daarna wel positief reageerde. De verdediger van Juventus zal echter pas na het EK gevaccineerd worden tegen corona.

"Woensdag was het moment", vertelt De Boer aan Voetbal International. "Je hebt altijd kans op reacties na zo'n prik. Ik had nergens last van, maar een stuk of vier spelers waren een beetje rillerig en koortsig de dag erna. Je wilt niet dat spelers nu een dag gaan missen."

De bondscoach van het Nederlands elftal hoopt de nationale discussie over wel of niet vaccineren nu af te kunnen sluiten. "Ieder moet dat voor zichzelf weten. Ik heb me bijvoorbeeld wel laten vaccineren. Als ik daarmee een voorbeeld ben voor andere mensen: prima. Maar ieder staat er vrij in, zo gaat dat in Nederland."

"Dat de Italiaanse ploeg dat wel massaal doet, dat is aan dat land. Wij hebben deze policy", verduidelijkt De Boer. "Ook in dit geval geldt: we sluiten het af en gaan het nu alleen nog maar over het EK hebben. We hebben genoeg tijd te zorgen dat de focus alleen nog op het toernooi komt te liggen."