Feyenoord in plaats van Ajax: Jong Oranje wisselt van keeper voor kwartfinale EK

Feyenoord in plaats van Ajax: Jong Oranje wisselt van keeper voor kwartfinale EK

30-05-2021 19:12
205

Kjell Scherpen is zijn basisplaats bij Jong Oranje kwijt. Justin Bijlow keept maandagavond de kwartfinale van het jeugd-EK tegen Jong Frankrijk, bevestigt bondscoach Erwin van de Looi.

Scherpen stond tijdens de groepsfase van het toernooi onder de lat, in de periode dat Bijlow kwakkelde met zijn fitheid. "Maar Bijlow is de hele kwalificatiereeks onze doelman geweest en zal morgen tegen Jong Frankrijk keepen", wordt Van de Looi geciteerd door ESPN.

Dani de Wit neemt de aanvoerdersband over van Teun Koopmeiners, die in de EK-selectie van het Nederlands elftal zit. "Ik heb mijn koffer gepakt voor 6 juni", lacht De Wit. "We moeten ervoor zorgen dat zij niet te snel in de counter komen. Natuurlijk hebben zij heel veel individuele kwaliteit, maar we kijken naar onszelf."

"We moeten zorgen dat we morgen strijdbaar zijn", voegt Van de Looi eraan toe. "We moeten niet vergeten dat wij zijn nummer één geworden in onze poule. We spelen tegen de nummer twee van de andere poule en dat is Frankrijk. Ik kan niet zeggen dat zij hele zwakke posities hebben en een spits (Odsonne Édouard, red.) die makkelijk scoort dat maakt het voor hen heel makkelijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie