'Ajax zei: nog een jaartje, dan kunnen ze in onze academie. Toen kwam Feyenoord'

'Ajax zei: nog een jaartje, dan kunnen ze in onze academie. Toen kwam Feyenoord'

30-05-2021 20:36 Laatste update: 20:44
48

De Utrechtse tweelingbroers Jurriën en Quinten Timber gaan komend seizoen voor de allereerste keer apart van elkaar spelen. De twee gingen ooit samen naar de Feyenoord-jeugd en vervolgens naar Ajax: Jurriën is uitgegroeid tot basisspeler bij Ajax én EK-ganger, Quinten gaat komend seizoen bij FC Utrecht aan de slag.

De broers zetten vijftien jaar geleden hun eerste stapjes bij het Utrechtse DVSU en werden al snel ontdekt door de profclubs. "Ajax zei: wacht nog een jaartje, dan kunnen ze bij ons in de academie terecht. Maar toen kwam Feyenoord. Zij wilden Jurriën, Quinten én Dylan (de twee jaar oudere broer, die komend seizoen ook voor FC Utrecht gaat spelen, red.) scouten", vertelt moeder Marilyn aan het Algemeen Dagblad. "Dus toen hebben we voor Feyenoord gekozen. Het voelde daar goed, warm en gezellig."

Jurriën en Quinten speelden zes jaar in de Feyenoord-opleiding, maar gingen in 2014 samen naar Ajax. "Een gevoelige kwestie, maar we hebben als gezin besloten dat dit het beste voor the boys was", aldus zaakwaarnemer Christopher Coffie. Inmiddels zijn er zeven jaren verstreken en gaan de twee dus uit elkaar. "Het was een heftige beslissing. Hij verlaat zijn broer met wie hij sinds zijn vierde samenspeelt", aldus Coffie over Quinten. "Ze wisten dat dit moment ooit zou komen, maar hun wens was wel om samen het eerste elftal te halen. Het doel om met elkaar bij een topclub te spelen, is er nog altijd."