De Wit: Makkelijk te zeggen omdat zij heel veel miljoenen in de selectie hebben

De Wit: "Makkelijk te zeggen omdat zij heel veel miljoenen in de selectie hebben"

Gepubliceerd: zondag 30 mei 2021 om 21:55zo 30-05-2021 om 21:55

Dani de Wit heeft een wisselvallig seizoen bij AZ achter de rug en raakte – mede door blessureleed – na de jaarwisseling zijn basisplek kwijt, maar is in Oranje onomstreden. Aangezien AZ-collega Teun Koopmeiners in de EK-selectie van het 'grote' Oranje zit, zal De Wit de aanvoerdersband dragen tijdens het vervolg van het jeugd-EK in Hongarije.

De Wit was er eind maart al bij tijdens de groepsfase, toen Jong Oranje zich verzekerde van de eerste plek in zijn poule. Maandag gaat het toernooi verder, met een kwartfinalewedstrijd tegen Jong Oranje. De nieuwe aanvoerder van Jong Oranje is al lange tijd een vaste waarde in de selectie van Erwin van de Looi. "Ik zie het als een hele mooie beloning. We zijn al twee jaar lang met iets bezig. Ik denk dat ik daar een groot onderdeel van ben geweest", wordt De Wit geciteerd door Voetbal International. "Als Teun geblesseerd was of werd doorgeschoven naar Oranje, dan mocht ik de aanvoerdersband dragen."

Eerder op de dag liet hij al weten dat hij rekening houdt met een verblijf tot 6 juni, de dag van de finale in Slovenië. De Wit ziet dan ook volop kansen, hoewel Jong Oranje tegenover een hypergetalenteerde Franse selectie komt te staan. "Dat is voor de media makkelijk te zeggen omdat zij heel veel miljoenen in de selectie hebben zitten. Maar ik heb heel veel vertrouwen in onszelf. Wij gaan alles geven om te zorgen dat wij de favoriet zijn."

Jong Oranje en Frankrijk trappen maandag om 18.00 uur af in Budapest. De winnaar treft Denemarken of Duitsland in de halve finale, voor de verliezer is het toernooi direct voorbij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar eindigt het EK-avontuur van Jong Oranje?

Kwartfinale
61%
Halve finale
15%
Finale
11%
Europees kampioen
13%
(722 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws