Guus Til benaderd door bondscoach van 'Chipolopolo': 'Hebben contact gezocht'

Guus Til benaderd door bondscoach van 'Chipolopolo': 'Hebben contact gezocht'

30-05-2021 23:00
49

Toekomstig Feyenoorder Guus Til maakte op 26 maart 2018 zijn debuut voor het Nederlands elftal, maar is sindsdien niet verder gekomen dan die ene invalbeurt tegen Portugal. Dat is ook in Zambia, het geboorteland van de dit seizoen voor SC Freiburg uitkomende middenvelder, niet onopgemerkt gebleven.

Milutin Sredojevic, de bondscoach van Chipolopolo, heeft Til benaderd om voor Zambia uit te komen. "We hebben contact met hem gezocht", wordt hij geciteerd door The Lusaka Times. "We zullen zien wat de toekomst brengt. Het zou geweldig zijn om hem samen te zien spelen met een paar van zijn leeftijdsgenoten die we al tot onze beschikking hebben."

Toenmalig AZ'er Til werd in maart 2018 voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg: tijdens het oefenduel met Engeland bleef hij op de bank zitten, maar drie dagen later deed hij wel een kwartiertje mee in Genève, waar Oranje tegen Portugal speelde. Sindsdien is hij echter niet meer opgeroepen. Omdat Til nog geen officiële interland heeft gespeeld, zou hij nog voor een andere interlandcarrière kunnen kiezen.