De Boer grijpt voorlopig niet in bij Oranje-concurrenten: 'Tenzij het te ver gaat'

De Boer grijpt voorlopig niet in bij Oranje-concurrenten: 'Tenzij het te ver gaat'

31-05-2021 07:20
56

Frank de Boer heeft de opstelling van het Nederlands elftal voor de openingswedstrijd op het EK grotendeels in zijn hoofd: negen posities staan 'min of meer vast', aldus de bondscoach. De concurrentiestrijd tussen Luuk de Jong en Wout Weghorst is nog in volle gang.

"Negen spelers, negen posities staan min of meer vast. En in aanloop naar het EK worden de laatste twee ingevuld", laat De Boer optekenen in De Telegraaf. In de oefeninterlands tegen Schotland (woensdag) en Georgië (zondag) gaat de bondscoach twee systemen uitproberen: 4-3-3 en 3-5-2. Afhankelijk daarvan beslist hij of er ruimte is voor een tweede spits naast Memphis Depay en voor die rol komen De Jong en Weghorst in aanmerking.

De Boer heeft de keuze nog niet gemaakt. In de tussentijd laten De Jong en Weghorst niets aan het toeval over: volgens De Telegraaf lopen de twee spitsen 'voorop in enkele trainingsvormen'. "Zo hoort het. Elkaar beter maken door alles te geven", reageert De Boer met een glimlach. "Ik laat dat gaan, tenzij het te ver gaat. Dit is wel topsport." Voor het eerste groepsduel met Oekraïne bepaalt De Boer de pikorde. "Luuk of Wout, Wout of Luuk."