Weghorst niet verrast: 'Ze vroegen mij een jaar geleden al naar hem'

Weghorst niet verrast: 'Ze vroegen mij een jaar geleden al naar hem'

31-05-2021 10:38 Laatste update: 13:12
44

De clubleiding van VfL Wolfsburg informeerde een jaar geleden, via spits Wout Weghorst, al naar Mark van Bommel. De oud-middenvelder is nog niet officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van de Duitse club, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

Weghorst, die sinds 2018 voor Wolfsburg speelt, geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat Van Bommel perfect bij de club past. "Wolfsburg is heel ambitieus en we zijn al een tijdje bezig om echt een goed topsportklimaat te creëren binnen deze club. Daar heb je sterke persoonlijkheden voor nodig. Ik denk dat Van Bommel zo’n personality is waar de club naar zocht. Bovendien is hij een grootheid in Duitsland. Ik ben heel nieuwsgierig."

Voor Weghorst kwam de interesse van zijn club in Van Bommel niet uit de lucht vallen. "Meer dan een jaar geleden vroeg de clubleiding me al naar deze trainer, dus ik wist dat ze hem een interessante persoonlijkheid vonden." Of Weghorst na de zomer ook met Van Bommel gaat samenwerken is niet zeker. De spits maakte dit seizoen in totaal 25 treffers en wil, wanneer de kans zich voordoet, een stap hogerop.

Desondanks lijkt een transfer nog niet direct aan de orde van de dag. "Er zijn niet veel clubs die op dit moment zie als een sportieve verbetering", licht Weghorst toe. "Wolfsburg speelt volgend seizoen in de Champions League. Dat is voor mij als voetballer en persoon heel belangrijk. Ik wil elke keer weer geprikkeld worden en uit mijn comfortzone gaan. Dat gaat binnenkort weer gebeuren. Daarnaast voel ik me enorm gewaardeerd in Wolfsburg. Als de kans zich voordoet om wél een stap hogerop te maken, dan gaan we luisteren naar het verhaal van die club en moet het complete plaatje kloppen."