Pot toont begrip voor Van de Looi: 'Geloof me, die jongen is niet tegen te houden'

Pot toont begrip voor Van de Looi: 'Geloof me, die jongen is niet tegen te houden'

31-05-2021 11:18
77

Cor Pot kan zich vinden in de keeperskeuze van Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi. Maandagavond verdedigt Feyenoord-goalie Justin Bijlow het doel wanneer Jong Oranje het in de kwartfinale van het jeugd-EK opneemt tegen Jong Frankrijk.

Pot, die het afgelopen seizoen bij Feyenoord acteerde als assistent van trainer Dick Advocaat, snapt dat Van de Looi kiest voor Bijlow in plaats van Kjell Scherpen, die alle drie de duels in de groepsfase van het EK keepte. "Justin heeft het uitstekend gedaan bij Feyenoord", vertelt Pot aan Voetbal International. "Dat is in potentie de eerste doelman van het Nederlands elftal."

Scherpen keepte in de groepsfase omdat Bijlow, niet voor het eerst dit seizoen, kampte met een blessure. "Hij heeft wat pech gehad met blessures", beaamt Pot, die het desondanks als vanzelfsprekend acht dat Bijlow maandagavond gewoon onder de lat staat bij Jong Oranje. "Geloof me, die jongen is niet tegen te houden."

Pot ergert zich aan de voorspellingen voor de kwartfinale van het EK. Frankrijk is op papier de favoriet, omdat het elftal volwassener is en beschikt over duurdere spelers. "Ik lees overal dat de spelers zoveel miljoen euro kosten. Daarmee win je toch geen wedstrijden?", vraagt Pot zich openlijk af. "Zeker op toernooien draait het vaak om het teamgevoel. Frankrijk wordt nu neergezet als dé titelkandidaat. In negentig minuten moet je het verschil maken. Oranje heeft nog steeds veel kwaliteit en is zeker niet kansloos."