Frenkie de Jong: Ik keek tegen hem op en nu ben ik nog steeds nederig

Frenkie de Jong: "Ik keek tegen hem op en nu ben ik nog steeds nederig"

31-05-2021 12:44
86

Frenkie de Jong is benieuwd met wie hij volgend seizoen op het veld staat bij FC Barcelona. De hoop van de 24-jarige middenvelder is gevestigd op Lionel Messi, terwijl hij mogelijk ook gezelschap krijgt van mede-internationals Georginio Wijnaldum en Memphis Depay.

De Jong zegt 'niet direct' dat Messi, wiens Barça-contract afloopt, moet blijven. "Maar we praten wel over van alles", laat hij weten aan Nu.nl. "Het is bijzonder om met hem te spelen. Toen ik 12 jaar was, was hij al de beste van de wereld. Ik keek tegen hem op en nu ben ik nog steeds nederig. Als de posities hetzelfde zijn en ik kan kiezen tussen Messi aanspelen of een ander, dan kies ik altijd voor Messi. Het zou dom zijn om dat niet te doen. Hij is de beste ooit."

Barça hoopt de komst van Wijnaldum spoedig af te ronden, terwijl de langverwachte Memphis-transfer ook nog in de lucht hangt. De Jong heeft het ook gelezen. "Het is afwachten wat ze doen. Ik weet niet hoe serieus het is. En misschien weet ik het wel, maar dan vertel ik het niet, haha." Wie er volgend seizoen ook aan zijn zijde staan, De Jong hoopt nog veel beter te presteren bij Barça. "Ik denk sowieso dat ik meer kan dan ik tot nu toe heb laten zien in mijn carrière."