Swart hoopt op halve finale en op Wijndal en Timber: Dumfries? Effe wachten...

Swart hoopt op halve finale en op Wijndal en Timber: "Dumfries? Effe wachten..."

31-05-2021 16:52
71

Sjaak Swart kijkt uit naar het EK, dat over twee weken van start gaat. Mister Ajax is optimistisch over de kansen van Oranje, maar is wel beducht voor de traditionele inzinking in de loop van het toernooi.

De Oranje-koorts in Nederland is inmiddels losgebarsten en Swart geniet er met volle teugen van. "Ik heb er altijd zin, als je ziet hoe de mensen weer bezig zijn, met verkleedpartijen, dat is geweldig. Er is maar één land dat er bovenuit steekt en dat is Nederland", vertelt hij voor de camera van VoetbalPrimeur. "Misschien mag er wat publiek bij, dan wordt het al wat interessanter. Dat zie je al bij wedstrijdjes nu."

Swart denkt dat Oranje ver kan komen, maar beseft wel dat niet alle wedstrijden even goed zullen zijn. "In een toernooi heb je altijd één dag dat het niet loopt en die moet je goed doorkomen. Hopen dat het snel gebeurt? Ja, in de groepsfase, als het niet lukt, dat het 0-0 wordt. Nederland heeft dat vroeger een keer gehad tegen Zweden (in 1974, red.): wordt het 0-0, heel gelukkig ook, maar dan kom je in de finale", doceert de gewezen rechtsbuiten. "Zoiets kan gebeuren, maar je moet er wel rekening mee houden."

De ploeg van Frank de Boer kan volgens Mister Ajax ver komen. "Ik hoop nu al op de laatste vier en dan gaat het gebeuren", voorspelt Swart, die het wel zou aandurven met de jonge Owen Wijndal en Jurriën Timber als backs. "Geen Dumfries? Effe wachten..."