Lof voor uitblinkers Harroui en Bijlow: 'Hij kan zich tonen aan heel Europa'

Lof voor uitblinkers Harroui en Bijlow: 'Hij kan zich tonen aan heel Europa'

31-05-2021 20:47 Laatste update: 20:55
66

Ibrahim Afellay is bijzonder enthousiast over Abdou Harroui, de stille kracht op het middenveld van Jong Oranje. Hij denkt dat Sparta de prestaties van Jong Oranje met veel belangstelling volgt, omdat dat wel eens goed zou kunnen zijn voor de marktwaarde van Harroui. Ook zijn er complimenten voor Justin Bijlow

"Ik hou van voetballers die vooruit denken en initiatief durven te nemen. Deze jongen speelt bij Sparta, met alle respect", zegt Afellay bij de NOS. "Hij zit er steeds tussen, ook verdedigend staat hij zijn mannetje. Feyenoord heeft voor Mark Diemers 1,2 miljoen euro betaald, terwijl deze jongen aan de andere kant van de stad speelt. Het is voor hem en Sparta goed voor hem dat Jong Oranje nu verder is."

Wedden

Meer odds

Bijlow
Afellay is ook positief over de inbreng van Bijlow, die tegen Jong Frankrijk een puike partij keepte. "Hij heeft uitstekend gedaan wat hij moest doen. Het is een jongen die veel vertrouwen uitstraalt. Het is begrijpelijk dat Feyenoord heel blij met hem is en toekomst in hem ziet. Het is belangrijk dat hij wat langer fit blijft, want hij heeft geen serie neergezet waarin hij zijn talent waar kan maken."

"In potentie is het de beste keeper van de jonge generatie", voegt Theo Janssen toe. "Het is niet voor niets dat we ons afvroegen of hij niet bij het Nederlands elftal had gemoeten. Als hij een heel seizoen fit was geweest, hadden meer mensen dat geroepen. Het is goed dat hij een paar wedstrijden kan keepen en Feyenoord straks een fitte keeper heeft."

"Hij kan zich nu op het hoogste podium aan heel Europa tonen en dat is ook voor Feyenoord natuurlijk fantastisch. Op het toernooi met het Nederlands elftal had hij sowieso niet gespeeld."