'Ben benieuwd waarom voetballers twijfelen over vaccin, dan kan ik het weg nemen'

'Ben benieuwd waarom voetballers twijfelen over vaccin, dan kan ik het weg nemen'

31-05-2021 22:31
199

Hoofd van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers wil graag met voetballers in gesprek gaan over het coronavaccin. De laatste dagen was de vaccinatie onderwerp van gesprek bij het Nederlands elftal, nadat meerdere spelers aangaven zich (voorlopig) niet te willen vaccineren.

"Iedereen mag natuurlijk zelf beslissen of ze een vaccin nemen of niet, maar ze hebben wel een voorbeeldfunctie", vertelt Gommers in gesprek met RTL Nieuws. "Het is belangrijk om toe te lichten waarom er eerst 'nee' wordt gezegd en vervolgens 'ja'. Hierbij help je de jonge mensen die twijfelen, omdat er meer uitleg wordt gegeven."

Om die reden wil Gommers graag in gesprek met voetballers over de coronavaccinatie. "Ik ben benieuwd waar de twijfel zit, zodat ik het kan wegnemen. Mensen hebben vaak gewoon behoefte aan meer uitleg."

Onder meer Wout Weghorst, Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Matthijs de Ligt maakten bekend dat ze zich (nog) niet zouden gaan vaccineren tegen het coronavirus. Laatstgenoemde kwam daar later echter op terug: De Ligt gaat zich naar eigen zeggen nu zo snel mogelijk laten vaccineren.