Jong Oranje kent tegenstander in halve finale van EK na bloedstollende strijd

31-05-2021 23:45 Laatste update: 23:47
132

Jong Oranje zal het in de halve finale van het EK opnemen tegen Jong Duitsland. De ploeg had een penaltyserie nodig om in de kwartfinale als winnaar uit de bus te komen tegen Jong Denemarken.

Enkele minuten voordat het treffen tussen Jong Denemarken en Jong Duitsland van start ging, werd bekend dat Jong Oranje de tegenstander zou worden van de winnaar in de halve finale. Het duurde lang voordat de brilstand van het scorebord af was: in de 69ste minuut scoorde de zeventienjarige Wahid Faghir de openingstreffer namens de Denen. Nét voor tijd sleepte Duitsland echter een verlenging uit het vuur, door een goal van Lukas Nmecha.

Daardoor moest een verlenging bepalen wie door zou stoten naar de halve finale. In de honderdste minuut kwam het dominerende Duitsland op voorsprong: Jonathan Burkardt scoorde een fraaie goal na een goede aanname. De ploeg van trainer Stefan Kuntz wist de voorsprong echter niet vast te houden: Denemarken kwam na en benutte penalty van Victor Nelsson weer langszij.

Daardoor moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen bij het treffen tussen Denemarken en Duitsland. Uiteindelijk trok laatstgenoemde aan het langste eind. Daardoor weet Jong Oranje waar het nu aan toe is voor de halve finale van het EK onder 21. In de groepsfase speelde Jong Oranje ook al tegen de Duitsers. Dat duel eindigde toen in een 1-1 gelijkspel. De andere halve finale van het toernooi gaat tussen Portugal en Spanje.