Afellay: 'Supersnel en agressief, als hij rustiger wordt dan heeft hij echt alles'

Afellay: 'Supersnel en agressief, als hij rustiger wordt dan heeft hij echt alles'

01-06-2021 08:12
75

Tyrell Malacia kreeg enigszins verrassend de voorkeur boven Mitchel Bakker, maar hij behoorde maandag tot de uitblinkers aan de zijde van Jong Oranje. Ibrahim Afellay en Theo Janssen prijzen de Feyenoord-back na zijn optreden tegen Frankrijk in de kwartfinale van het EK O21.

"Hij heeft het heel erg goed gedaan", steekt Janssen van wal bij de NOS. "Hij heeft het 70, 75 minuten volgehouden. Laten we hopen dat zijn blessure niet ernstig is en dat hij er weer bij kan zijn donderdag. Hij was goed in de duels en verdedigend kwam hij niet in de problemen." Toch ziet de oud-speler van Vitesse, FC Twente en Ajax nog wel een verbeterpunt voor Malacia. "Er zijn een paar momenten dat hij aan de bal komt, waar je hoopt dat hij wat rustiger is in zijn voortzetting. Daar is hij nog wel wat slordig in. Maar verdedigend had hij gewoon ieder duel."

Ook Afellay is lovend over de linksback, maar ziet zijn meevoetballende kwaliteiten als verbeterpunt. "Dat leer je door het te ervaren, door vaak in die situaties te komen. Hij heeft nog wel de leeftijd dat hij zich daarin kan ontwikkelen. Hij is supersnel en ook super agressief. Als hij het voor elkaar kan krijgen dat hij de rust houdt, en niet met 120 kilometer per uur al zijn acties wil uitvoeren, dan heeft hij echt alles."