Perez is kritisch en waarschuwt De Boer: 'Dan ettert dit door tijdens het EK'

Perez is kritisch en waarschuwt De Boer: 'Dan ettert dit door tijdens het EK'

01-06-2021 08:55
53

Kenneth Perez vindt dat bondscoach Frank de Boer flink heeft geblunderd rond de bekendmaking van de definitieve selectie van Oranje. De Deense analist waarschuwt dat het door kan etteren tijdens het EK.

De Boer verdedigde onder meer zijn keuze voor Donny van de Beek door te stellen dat de middenvelder liefst 4000 minuten had gespeeld bij Manchester United. "Hij heeft in de verkeerde kolom gekeken… Als je een klein beetje had nagedacht, had je kunnen concluderen dat vierduizend minuten wel wat veel is. Dat is superslordig", stelt Perez bij Voetbalpraat op ESPN.

Nog erger vindt de oud-speler van AZ, Ajax en PSV de wijze waarop de afvallers werden ingelicht. Zo kreeg Jeremiah St. Juste van een journalist te horen dat hij niet naar het EK gaat. Anwar El Ghazi was bezig met opnames voor het programma Shirtje Ruilen, toen hij een berichtje kreeg van De Boer. "Weet je hoe belangrijk een EK is voor een speler? Dat moet hij echt wel weten als oud-speler. En wat krijg je dan als je afvalt? Een appje. Het is ongelukkig dat het net in het interview komt, maar je kunt toch even bellen? Als hij de eerste wedstrijd verliest, dan ettert dit door", benadrukt Perez.

Tegelijkertijd weet de Deen ook dat iedereen het snel zal vergeten als Oranje goed van start gaat op het EK. "Dan hoor je niemand er meer over. Maar het is gewoon slordig. Alles wat je doet als eindverantwoordelijke, zien spelers en wordt meegenomen. Kijk, de trainerskwaliteiten en de voetbalkennis staat bovenaan. Maar tegenwoordig is een trainer die zich goed kan presteren of weet waar hij het over heeft, ook een pluspunt. Dit was superslecht."

Perez spuwt tot slot zijn gal over de wijze waarop de selectie werd bekendgemaakt. De KNVB deelde per linie een video op social media. "Wat dacht je van die pr-afdeling? Het was tenenkrommend. Tenenkrommend! Ik snap wel dat ze andere clubs met gelikte filmpjes zien en denken: dat willen wij ook. Maar als je het doet, doe het dan goed. Dit is een EK-selectie, geen spelshow. Licht de spelers op een fatsoenlijke manier in."