Janssen onthult 'berichtje' Van der Vaart: 'Nou, hij speelt niet echt best, hè'

Janssen onthult 'berichtje' Van der Vaart: 'Nou, hij speelt niet echt best, hè'

01-06-2021 09:42
31

Myron Boadu was maandagavond na de stunt van Jong Oranje in de kwartfinale van het EK tegen Jong Frankrijk (2-1) de gevierde man. De AZ-spits scoorde twee keer, maar Theo Janssen vond hem na afloop wel wat te eerlijk.

Boadu kroonde zich in de blessuretijd tot matchwinner met zijn tweede goal van de avond. "Ik denk dat iedereen kon zien dat ik de bal bij de 2-1 niet top raakte", zei hij na afloop voor de camera van de NOS. "Een beetje met de hak, maar ik kon ook niet veel anders."

Wedden

Meer odds

"Boadu die zegt dat hij hem een beetje verkeerd raakte... Gewoon niet zeggen!", knipoogt Janssen in de NOS-studio. "Gewoon zeggen dat je hem goed raakte. Wij zouden het allemaal zo doen, maar hij denkt dat hij hem verkeerd raakt. Dit was de enige manier om die bal binnen te schieten. Als je doorhaalt of strakker schiet, schiet je vier, vijf meter naast. Gewoon zeggen de volgende keer dat het bewust was."

Jong Oranje-coach Erwin van de Looi gaf ruiterlijk toe dat hij Boadu had gewisseld als het was uitgedraaid op verlenging. Dat begrijpt Janssen wel. "Hij speelde voetballend gezien niet zo'n goede wedstrijd. Hij scoort twee keer en dan zijn we al snel tevreden bij een spits, maar in het voetbal was het matig. Hij speelde best slordig."

"Rafael (van der Vaart, red.) stuurde zelfs al een berichtje: nou, hij speelt niet echt best, hè. Ik denk dat hij ook wel kritisch op zichzelf is. Er zijn momenten in de wedstrijd waarin hij gewoon veel te makkelijk de bal verliest. Als spits moet je de bal vast kunnen houden, zodat mensen eromheen kunnen bewegen. Daar heeft hij heel veel moeite mee."