Feyenoord strikt nieuwe trainer voor beloften: Voor mij waren er twee redenen

Feyenoord strikt nieuwe trainer voor beloften: "Voor mij waren er twee redenen"

01-06-2021 11:10 Laatste update: 11:26
17

Feyenoord heeft zich officieel versterkt met Sipke Hulshoff: de 46-jarige trainer krijgt in Rotterdam de leiding over Feyenoord O21. Hij heeft PEC Zwolle afgezegd en komt over van FC Volendam.

Hulshoff was in Volendam de rechterhand van trainer Wim Jonk. Bij Feyenoord volgt hij Rini Coolen op, die onlangs werd aangesteld als hoofd jeugdopleiding. Hulshoff was eerder actief bij SC Cambuur en FC Groningen. In Leeuwarden werkte hij samen met de nieuwe Feyenoord-trainer Arne Slot.

"Sipke werkt al ruim twintig jaar als trainer in het betaald voetbal en heeft een aanzienlijk deel van zijn carrière met jonge talenten gewerkt", reageert technisch directeur Frank Arnesen op de clubsite. "De juiste persoon dus om leiding te geven aan Feyenoord Onder 21 en met die veelbelovende groep de weg naar de Keuken Kampioen Divisie in te slaan. Daar zo snel mogelijk in terecht komen is en blijft het doel voor onze beloften."

Hulshoff staat te trappelen. "Voor mij waren er twee redenen om voor Feyenoord te kiezen. Ten eerste blijft Feyenoord een topclub en is dit daarom een prachtig avontuur. Daarnaast kijk ik ook uit naar de hernieuwde samenwerking met Arne Slot. Als trainer van Onder 21 wil ik zoveel mogelijke spelers naar een hoger plan tillen zodat hij er bij Feyenoord 1 optimaal van kan profiteren."