'Dreun voor United-duo: Greenwood en Lingard niet met Engeland naar EK'

'Dreun voor United-duo: Greenwood en Lingard niet met Engeland naar EK'

Gepubliceerd: dinsdag 1 juni 2021 om 13:29di 01-06-2021 om 13:29

Mason Greenwood en Jesse Lingard maken geen deel uit van de Engelse EK-selectie. De aanvaller van Manchester United is afgehaakt met een blessure, terwijl bondscoach Gareth Southgate geen plaats heeft voor de smaakmaker van West Ham United.

Southgate maakt dinsdag zijn definitieve selectie bekend, maar Greenwood heeft zich al moeten afmelden. Hij is na een lang seizoen niet fit genoeg. Het is een streep door de rekening voor de negentienjarige spits, die zijn eerste eindtoernooi misloopt. Volgens onder meer de BBC maakte het toptalent grote kans om een uitnodiging te krijgen.

De Britse omroep weet dat Lingard één van de zes andere afvallers is uit de 33-koppige voorselectie. Dat is een flinke teleurstelling voor de aanvallende middenvelder van Manchester United, die het afgelopen halfjaar op huurbasis bij West Ham helemaal is opgeleefd. Met negen goals en vier assists leidde hij de Londenaren naar Europees voetbal.

Lingard maakte daardoor in maart nog zijn rentree voor The Three Lions. Hij stond in het WK-kwalificatieduel met San Marino meteen in de basis. Ook op het WK 2018 was hij nog basisspeler onder Southgate, waardoor het enigszins verrassend is dat hij toch weer buiten de boot valt. Tegelijkertijd is de concurrentie moordend.

Southgate maakt zijn EK-selectie om 18.00 uur Nederlandse tijd bekend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws