Kuipers komt terug op besluit en zet stip aan de horizon: 'Hartstikke fit'

Kuipers komt terug op besluit en zet stip aan de horizon: 'Hartstikke fit'

01-06-2021 13:53
25

Björn Kuipers durft niet te zeggen dat het EK deze zomer zijn laatste eindtoernooi wordt. De 48-jarige Nederlandse topscheidsrechter denkt er serieus over na om zich kandidaat te stellen voor het WK 2022 in Qatar, zegt hij tegen NU.nl.

Kuipers wilde eigenlijk vorig jaar stoppen met het fluiten van eindtoernooien, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Nu zet hij dus alweer een volgende stip aan de horizon. "Ik zeg nooit 'nooit' meer", legt de Oldenzaler uit. "Ik riep voor het WK van 2018 al dat dat mijn laatste eindtoernooi zou worden en ik sta vandaag jullie hier te woord en vlieg maandag naar het EK. Ik zie wel wanneer het stopt. Ik voel me hartstikke fit."

Volgens Kuipers hangt zijn besluit van een aantal dingen af. "Mijn gevoel, thuis, hoe het EK zich ontpopt, welke koers we gaan varen als team zijnde. Het is nog te vroeg om een beslissing te maken. Ik ga na het EK op vakantie en dan eens rustig nadenken over de mogelijkheden."

Het wordt voor Kuipers zijn vijfde eindtoernooi. Hij was eerder actief op de EK's van 2012, 2016 en de WK's van 2014 en 2018. Het fluiten van de finale op een eindtoernooi ontbreekt nog op zijn palmares. In 2014 was hij wel dichtbij. Dat was 'een enorme dreun', zegt hij tegen ESPN. "We hadden een grote kans op de finale, maar het Nederlands elftal haalde de halve finale. Daardoor moesten wij naar huis."